Bonduelle Food ServiceRomanesco cu file de codhttps://media.bonduelle.com/aprhd_128689/FR2S0230-hd-bonduelle_cabillaux_choux_romanesco_037_rvb_def_6072.webpB. BRAVINRomanesco Bonduelle Food Service 5 kgFile de cod 10 kgCartofi 5 kgMorcov 1 kgCeapă 1 kgVerbină 0,2 kgLamâie 0,5 kgSmântână 0,5 kgApă 10 lSare şi piper după gustLăsaţi romanesco la decongelat în gastronorm.Gătiţi la aburi romanesco, cartofii și codul filetat.Tăiaţi fin garnitura pentru sos: morcovul, ceapa, coaja de lămâiePregătiţi sosul prin a aduce la punct de fierbere apa, gătind astfel ceapa şi morcovul timp de 15 min.Odată ce garnitura este gata, infuzaţi în amestec verbina şi coaja de lămâie.Săraţi şi potriviţi cu piper, lăsaţi să se reducă din lichid, apoi adăugați smântâna și, dacă este necesar, amestecaţi pentru a lega compoziția.Pentru o prezentare de top, în momentul în care temperatura a mai scăzut, adăugaţi fileul de cod, tăiat în prealabil, împreună cu sosul, însoţit de romanesco şi cartofii gătiţi la abur.

Romanesco cu file de cod
Numar de portii :100
Ingrediente
- Romanesco Bonduelle Food Service 5 kg
- File de cod 10 kg
- Cartofi 5 kg
- Morcov 1 kg
- Ceapă 1 kg
- Verbină 0,2 kg
- Lamâie 0,5 kg
- Smântână 0,5 kg
- Apă 10 l
- Sare şi piper după gust
Desfasurarea retetei
Etapa 1
- Lăsaţi romanesco la decongelat în gastronorm.
Etape : Etapa 2
- Gătiţi la aburi romanesco, cartofii și codul filetat.
Etapa 3
- Tăiaţi fin garnitura pentru sos: morcovul, ceapa, coaja de lămâie
Etapa 4
- Pregătiţi sosul prin a aduce la punct de fierbere apa, gătind astfel ceapa şi morcovul timp de 15 min.
Etapa 5
- Odată ce garnitura este gata, infuzaţi în amestec verbina şi coaja de lămâie.
Etapa 6
- Săraţi şi potriviţi cu piper, lăsaţi să se reducă din lichid, apoi adăugați smântâna și, dacă este necesar, amestecaţi pentru a lega compoziția.
Etapa 7
- Pentru o prezentare de top, în momentul în care temperatura a mai scăzut, adăugaţi fileul de cod, tăiat în prealabil, împreună cu sosul, însoţit de romanesco şi cartofii gătiţi la abur.