Romanesco cu file de cod

Romanesco cu file de cod

B. BRAVIN
Numar de portii :100

Ingrediente

  • Romanesco Bonduelle Food Service 5 kg
  • File de cod 10 kg
  • Cartofi 5 kg
  • Morcov 1 kg
  • Ceapă 1 kg
  • Verbină 0,2 kg
  • Lamâie 0,5 kg
  • Smântână 0,5 kg
  • Apă 10 l
  • Sare şi piper după gust

Desfasurarea retetei

Etapa 1
  • Lăsaţi romanesco la decongelat în gastronorm.
Etape : Etapa 2
  • Gătiţi la aburi romanesco, cartofii și codul filetat.
Etapa 3
  • Tăiaţi fin garnitura pentru sos: morcovul, ceapa, coaja de lămâie
Etapa 4
  • Pregătiţi sosul prin a aduce la punct de fierbere apa, gătind astfel ceapa şi morcovul timp de 15 min.
Etapa 5
  • Odată ce garnitura este gata, infuzaţi în amestec verbina şi coaja de lămâie.
Etapa 6
  • Săraţi şi potriviţi cu piper, lăsaţi să se reducă din lichid, apoi adăugați smântâna și, dacă este necesar, amestecaţi pentru a lega compoziția.
Etapa 7
  • Pentru o prezentare de top, în momentul în care temperatura a mai scăzut, adăugaţi fileul de cod, tăiat în prealabil, împreună cu sosul, însoţit de romanesco şi cartofii gătiţi la abur.